03
September
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nordiske ejendomsinvesteringer fortsætter fremgang i 2010 - vækst på 51% i 1. halvår

Der blev handlet investeringsejendomme i Norden for 7,6 mia. euro (57 mia. kr.) i 1. halvdel af 2010, hvilket er en stigning på 51% i forhold til 2. halvår 2009. Det viser CB Richard Ellis’ seneste analyserapport ”Nordic Property MarketView H1 2010”. Rapporten tegner et billede af en region i fremgang, men at der gemmer sig betydelig variation mellem de forskellige nordiske lande.

Analysen viser, at København halter noget efter både Stockholm og Oslo, når det gælder fremgangen på erhvervsejendomsmarkedet. Herhjemme kan den generelle økonomiske optimisme endnu ikke aflæses i kontorledigheden. Kontorledigheden i København krøb over 10 pct. i slutningen af årets 2. kvartal. Udviklingen afspejler, at markedet stadig døjer med virkningerne af den økonomiske krise, men der er også positive tegn på fremgang. Rapporten peger på, at nybyggeriet er en væsentlig årsag til den øgede ledighed, og at efterspørgslen er i bedring.

Nordic Property er CB Richard Ellis’ fællesnordisk analysepublikation, der belyser vigtige trends i de fire største nordiske lande - Danmark, Finland, Norge og Sverige. Rapporten udarbejdes i samarbejde mellem CB Richard Ellis’ kontorer i København, Helsinki, Oslo og Stockholm.

For yderligere information: Generelt om ”Nordic Property” henvises til rapporten. Generelt om danske analyser henvises til markedsanalytiker Robin Rich, robin.rich@cbre.com, telefon: 3544 0923.Nordic Property H1 2010
Nordic Property H1 2010CBRE presseinformation - Stigende udbud af kontorer
CBRE presseinformation - Stigende udbud af kontorer