25
Juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kontorlejeomkostninger steg med 1,4% på globalt plan

Storbyer i Asien topper listen over verdens dyreste kontormarkeder

Lejeomkostningerne til kontor i verdens storbyer er stigende. Globalt set er omkostningerne steget med 1,4% i løbet af det seneste år. Ud af 127 undersøgte markeder er lejeomkostningerne steget i 71, faldet i 34, og uændret i 22. I København er lejeomkostningerne faldet med 0,9%.

København er en relativt billig by at leje kontorlokaler i, og ligger udenfor top 50 over storbyer med de højeste bruttolejeomkostninger. Sammenlignelige storbyer som Stockholm og Oslo er placeret på hhv. 32. og 41. plads med omkostninger, der er 89% og 66% højere end i København.

Dette fremgår af rapporten Prime Office Occupancy Costs, der er CBRE’s halvårlige analyse af bruttolejeomkostninger for kontorlokaler i 127 af verdens storbyer. Rapporten viser omkostningsniveauer på et sammenligneligt grundlag for kontorlejemål af højeste kvalitet med central beliggenhed. Undersøgelsen er gennemført i 1. kvartal 2013.

For yderligere information
Generelt om Prime Office Occupancy Costs henvises til den vedhæftede analyse.
Generelt om danske analyser henvises til markedsanalytiker Robin Rich, robin.rich@cbre.com, telefon: 3544 0923Læs hele rapporten her:
Læs hele rapporten her:Læs den engelske pressemeddelelse her:
Læs den engelske pressemeddelelse her: