Copenhagen,
30
August
2016
|
15:37
Europe/Amsterdam

Investeringer i kontorer er steget til historisk høje niveauer

Transaktionsaktiviteten i Storkøbenhavn resulterede i en samlet investeringsvolumen på ca. kr. 12,8 mia. i andet kvartal 2016. Heraf blev kr. 4,6 mia. investeret i kontorer. Andet kvartalsresultat er dermed det stærkeste siden 2007.

”Andet kvartals kontorinvesteringer svarer til 55% af den samlede volumen investeret i Københavns kontorsegment i løbet af 2015. Andelen af udenlandske investorer skønnes at være ca. 75-80%, men er drevet af salget af Norrportens portefølje. Afkastet for primære kontorejendomme ligger på 4,10%, og trenden er stabil”- siger Dragana Marina, Head of Research, CBRE Danmark.

CBRE’s Udlejningafdeling oplever også, at markedet udvikler sig i positiv retning. CBRE har udlejet over 16.000 m2 kontorer i Storkøbenhavn alene i andet kvartal.

”Der er en betydelig aktivitet i markedet med en sund andel af lejere med behov for 1.500-2.500 m2 kontorareal. Indre By, brokvartererne, Frederiksberg og Ørestad er fortsat de mest eftertragtede områder på delmarkeds-niveau, mens Nordhavn oplever en stigning i aktiviteten. Kontorlejen i de mest attraktive områder ligger i øjeblikket på kr. 1.750 pr. m2. I CBD har de allerbedste kontorejendomme en husleje på 1.550 pr. m2. Dette niveau forblev stabilt i forhold til forrige kvartal.”- siger Ninna Therkelsen, Head of Advisory & Transaction Services / Investor Leasing, CBRE Danmark.

Læs mere: http://bit.ly/2bNXWpt

For yderligere oplysninger kontakt Head Of Research hos CBRE i Danmark, Dragana Marina, på e-mail: dragana.marina@cbre.com.

CBRE er verdens største erhvervsejendomsmægler, men vi er også en af verdens mest lokale. På verdensplan er vi f.eks. repræsenteret med over 500 kontorer, mens vi i Danmark har kontorer i København og Aarhus. CBRE yder professionel rådgivning indenfor salg, køb, udlejning, vurdering, rådgivning og administration. Og uanset hvor kunderne møder os, så lægger vi vægt på høj faglig viden, indgående markedskendskab og en tæt personlig dialog – med masser af lydhørhed, fleksibilitet og hurtig handling.

CBRE Danmark A/S hører under CBRE Group Inc., og virksomheden er noteret på NY Stock Exchange.