Copenhagen,
11
Oktober
2016
|
10:22
Europe/Amsterdam

Er danske ejendomme blevet for dyre?

Ny rapport fra CBRE Danmark ”Is Danish real estate overpriced?” gør status på det danske ejendomsmarkeds udvikling.

”Det danske marked ser dyrt ud i forhold til langsigtede udviklingstendenser” er en ofte benyttet kommentar på det sidste. Afkast har ramt det laveste niveau gennem de seneste tyve år, salgspriser er i nogle tilfælde ved at nå overraskende høje niveauer, og udenlandsk kapital er til stede mere end nogensinde før. Men er det nok til at konkludere, at markedet kunne være tæt på overophedning?

”Det er ikke nok at sammenligne de nuværende afkastniveauer med højdepunktet i 2006-2007 uden også at se på de bredere markedsbetingelser. Der skal tages mange andre faktorer i betragtning såsom tilgængelighed, udgifter til finansiering og den relative tiltrækningskraft, som andre investeringsalternativer har” – siger Dragana Marina, Head of Research, CBRE Danmark.

Spændet mellem afkast og 10-årige statsobligationer er historisk højt og forventes at forblive stabilt i 4. kvartal 2016, efterfulgt af en svag sammentrækning i løbet af 2017.

”Efter at have nået en rentesats på nær nul i slutningen af 2016, forventes den danske 10-årige statsobligationsrente at stige til 0,65% i 4. kvartal 2017. På den anden side forventes afkastet for primær kontor at forblive stabilt på kort sigt og muligvis opleve yderligere sammentrækning i 2017.” – siger Mikael Glud, Head of Capital Markets, CBRE Danmark.

Læs mere: http://bit.ly/2dIlVJJ

For yderligere oplysninger kontakt Head Of Research hos CBRE Danmark, Dragana Marina,
på e-mail: dragana.marina@cbre.com.

CBRE er verdens største erhvervsejendomsmægler, men vi er også en af verdens mest lokale. På verdensplan er vi f.eks. repræsenteret med over 500 kontorer, mens vi i Danmark har kontorer i København og Aarhus. CBRE yder professionel rådgivning indenfor salg, køb, udlejning, vurdering, rådgivning og administration. Uanset hvor kunderne møder os, så lægger vi vægt på høj faglig viden, indgående markedskendskab og en tæt personlig dialog – med masser af lydhørhed, fleksibilitet og hurtig handling.

CBRE Danmark A/S hører under CBRE Group Inc., og virksomheden er noteret på NY Stock Exchange.