10
Februar
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Likviditeten er på vej tilbage - de nordiske ejendomsinvesteringer steg i 4. kvartal.

Likviditeten er ved at vende tilbage til de nordiske ejendomsmarkeder. Der blev handlet investeringsejendomme i Norden for 5 mia. euro (37,3 mia. kr.) i 2. halvdel af 2009, hvilket er en stigning på knap 60% i forhold til 1. halvår. Det viser CB Richard Ellis’ seneste analyserapport ”Nordic Property MarketView H2 2009”.
Fremgangen er sket i 4. kvartal, hvor alle lande havde vækst i investeringsaktiviteten, herunder også Danmark. Herhjemme blev der handlet ejendomme for godt 7,1 mia. kr. i årets sidste kvartal, hvilket primært kan tilskrives nogle meget store porteføljetransaktioner. Investorerne går efter forskellige ejendomstyper. I Sverige handles mange boligejendomme. I Danmark og Norge fylder kontortransaktioner mest. I Finland er detailhandel og industri populært.

Lejemarkederne er påvirkede af den svage økonomi, og selvom regionen er ude af recessionen, vil efterspørgslen efter erhvervslokaler forblive moderat i 2010. I alle nordiske hovedstæder tilføres der i øjeblikket store mængder nye kontorer, hvilket får ledigheden til at stige.

Nordic Property er CB Richard Ellis’ fællesnordisk analysepublikation, der belyser vigtige trends i de fire største nordiske lande - Danmark, Finland, Norge og Sverige. Rapporten udarbejdes i samarbejde mellem CB Richard Ellis’ kontorer i København, Helsinki, Oslo og Stockholm.

For yderligere information: Generelt om ”Nordic Property” henvises til rapporten. Generelt om danske analyser henvises til markedsanalytiker Robin Rich, robin.rich@cbre.com, telefon: 3544 0923.

Klik på nedenstående for at læse rapporten.Press release Nordic Property H2 2009 (pdf, 35KB)
Press release Nordic Property H2 2009 (pdf, 35KB)Nordic Property H2 2009 (pdf, 3 MB)
Nordic Property H2 2009 (pdf, 3 MB)CB Richard Ellis - Research