10
Juni
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

København har relativt lav kontorleje i international sammenhæng

København er en billig by, både med hensyn til nettoleje og samlede lejeomkostninger sammenlignet med andre storbyer. København ligger således udenfor top 50 over de storbyer med den højeste kontorleje. Til sammenligning er Stockholm og Oslo placeret på henholdsvis 32. og 38. plads med lejeomkostninger, der er hhv. 32% og 24% højere end de københavnske. Det fremgår af CBRE's seneste rapport "Global Market View - Office Occupancy Costs".

Mange storbyer har oplevet kraftige fald i lejeniveauet i 2009. Det gælder navnlig de byer, hvor lejen steg eksplosivt under opsvinget, eksempelvis Oslo, samt finansielle centre som New York og London. Udviklingen i København har været mindre dramatisk, da lejeniveauet aldrig blev drevet så højt op, og samtidig er byens økonomi ikke voldsomt afhængig af den finansielle sektor.

"Office Occupancy Costs" er CBRE's halvårlige globale analyse af leje- og omkostningsniveauer for kontorlokaler i 173 af verdens storbyer. Rapporten viser omkostningsniveauer på et sammenligneligt grundlag for kontorlejemål af højeste kvalitet med central beliggenhed. Undersøgelsen er gennemført i 1. kvartal 2009.

For yderligere information:
Generelt om "Office Occupancy Costs" henvises til den vedhæftede pressemeddelelse og analyse.

Generelt om danske analyser henvises til markedsanalytiker Robin Rich, robin.rich@cbre.com, telefon: 3544 0923.

Klik på nedenstående links for at læse pressemeddelelsen samt rapporten:Pressemeddelelse
PressemeddelelseGlobal Market View - Office Occupancy Costs, May 2009
Global Market View - Office Occupancy Costs, May 2009CB Richard Ellis - Research