Copenhagen,
13
Marts
2018
|
13:15
Europe/Amsterdam

Et ellers stærkt ejendomsmarked gør investorer villige til at øge deres eksponering inden for niche-segmenter

Disruption er et buzzword i Danmark i 2018, som er umuligt at komme udenom. Teknologien udvikler sig hurtigere end før, hvilket medfører ændringer i de måder, hvorpå vi arbejder og fører forretninger inden for alle brancher. Nogle brancher har oplevet en umiddelbar indflydelse, hvor andre, herunder fast ejendom, står med mulighederne for at omfavne den digitale transformation.

Tendensen lige nu er omdannelsen af det traditionelle kontorlandskab til fremtidens arbejdsplads, der kendetegnes ved fleksibilitet, kontorfællesskaber og medarbejdere, der arbejder alle steder til enhver tid. Omnichannel har allerede og vil fortsætte med at omdanne detaillandskabet, hvor især de mange forskellige handelsplatforme og den øgede e-handel vil sætte nye krav til supply chain management og dermed kaste nyt lys over logistikejendomme. Der er dog nogle ejendomssektorer, der er mere modstandsdygtige over for disruption, eller som endda selv kan betragtes som ”disruptors”. Disse er for eksempel ældreboliger, self-storage og studieboliger.

”Mangel på gode investeringsmuligheder samt den aktuelle prissætning indenfor de traditionelle segmenter har medført en øget interesse hos både danske og internationale investorer mod eksponering over for fast ejendom i den såkaldte alternative niche-sektor, hvoraf studieboliger er en komponent” siger Dragana Marina, Analysechef hos CBRE.

CBRE Research har udarbejdet en generel rapport vedrørende studieboliger, som beskriver nogle af de aktuelle markedsforhold.

Studieboliger har vist sig at være et stabilt investeringsaktiv, som er modstandsdygtigt gennem markedsnedture, da det ikke er underlagt de samme konjunkturafvigelser som andre ejendomssektorer. Trods flere annoncerede udviklingsprojekter er der fortsat et betydeligt efterslæb i byggeriet af studieboliger, som det vil tage mange år at indhente.

”Der er mange spændende projekter undervejs. De stærke underliggende markedsforhold for netop studieboliger har medført, at en del investorer nu for alvor har fået fokus på netop dette segment. Med rette property management vil en investering i velbeliggende studieboliger, som er udlejet til langtidsholdbare lejeniveauer, give et stabilt og fornuftigt afkast, når der sammenlignes med alternative segmenter, som f.eks. boligudlejningsejendomme” siger seniorrådgiver Knud Dyrholm, CBRE Capital Markets.

Læs hele rapporten her.

---

For yderligere oplysninger kontakt:
Dragana Marina, Analysechef hos CBRE på dragana.marina@cbre.com
Knud Dyrholm, Senior Rådgiver hos CBRE på knud.dyrholm@cbre.com

Om CBRE:
CBRE er verdens største erhvervsejendomsmægler, men vi er også en af verdens mest lokale. På verdensplan er vi f.eks. repræsenteret med mere end 500 kontorer, mens vi i Danmark har kontorer i København og Aarhus. CBRE yder professionel rådgivning inden for salg, køb, udlejning, vurdering, rådgivning og administration. CBRE Danmark A/S hører under CBRE Group Inc., og virksomheden er noteret på NY Stock Exchange.