Copenhagen,
28
November
2017
|
12:07
Europe/Amsterdam

Copenhagen Market Office View Q3 2017

Markedet for kontorudlejning i København er tilbage på 2008-niveau

Ny markedsanalyse fra CBRE viser et kontorlejemarked, der har sluppet finanskrisen.

Den store efterspørgsel på kontorlejemål fortsætter med at lægge pres på kapaciteten af ledige lejemål. Ifølge nye tal fra CBRE for tredje kvartal 2017 faldt antallet af tilgængelige kontorlokaler til udlejning i København K til 5,7%. Det er femte kvartal i træk med faldende tal.

I Københavns omegn er kapaciteten dog svagt stigende efter fire kvartaler med en nedadgående tendens.

Udviklingen skal ses i lyset af en stigende beskæftigelse inden for kontorvirksomhed, der i København forventes at vokse med 1,8% i 2017 og 1,2% i 2018-2019. En tendens der understøtter den nuværende udvikling på markedet.

Vækst sætter fokus på fleksibilitet

De københavnske lejere forbereder sig på at vækste og vægter fortsat fleksibilitet højt, så der er plads til flere medarbejdere i de eksisterende rammer.

”Især det seneste år, har vi set flere og flere lejere, mindre såvel som større, der vælger at indrette sig på nye og fleksible måder. Vi oplever blandt andet, at ’desk sharing’ populært. Der skal være plads til at vokse. Virksomhederne fortsætter også med at prioritere gode rammer for medarbejderne og vægter lys og et godt indeklima højt,” udtaler Ninna Therkelsen, udlejningschef i CBRE.

Flere nøgletal for tredje kvartal

  • 5,9 millioner km2 kontorer står ledige
  • 2,2 milliarder er der investeret for i kontorlejemål
  • 1.850 DKK per km2 – primær netto leje

Læs mere i rapporten.