05
Juni
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis har formidlet den største kontorudlejning i København i år

Ernst & Young flytter det danske hovedkontor til Højhuset i TV-Byen - CB Richard Ellis har formidlet udlejningen af det 24.000 kvm store og markante Højhus i TV-Byen i Søborg til den globale revisions- og rådgivningsvirksomhed Ernst & Young. Ernst & Young flytter sit danske hovedkontor til Højhuset og lejer alle 15 etager, hvilket er den største udlejningsaftale, som er indgået i København i år.

Højhuset, som er ejet af et privat ejendomsselskab, var tidligere udlejet til Danmarks Radio og har altid været en markant og kendt bygning i Danmark. Området i den tidligere TV-By har de senere år gennemgået en omfattende udvikling. Masterplanen for området omfatter bygninger på i alt 146.000 kvm og er udlagt til et mix af boliger og erhverv. En af de førende danske ejendomsudviklere Sjælsø Gruppen har stået for opførelsen af mere end 500 lejligheder, et privathospital, filmstudier og to supermarkeder i området. Der resterer en udviklingsmulighed på 40.000 kvm.

Denne transaktion er bemærkelsesværdig set i lyset af et mere udfordrende marked. Selv om efterspørgslen stadig er stor, oplevede det københavnske marked for første gang i tre år en stigning i antallet af ledige kontorlejemål i 1. kvartal 2008.

Ernst & Young’s flytning fra dets nuværende hovedkvarter i den nordlige del af København til Højhuset i TV-Byen afspejler firmaets ambitiøse vækststrategi i Danmark. Adm. direktør i Ernst & Young, Carsten Collin, siger: “Bygningens velansete placering, plads til yderligere arbejdspladser, gode parkeringsmuligheder og nem adgang for vore ansatte og kunder er faktorer, som gjorde det til et oplagt valg. Det danske marked udgør en meget betydelig vækstmulighed, og vort mål var at finde en bygning, som kunne være attraktiv for både ansatte og kunder og give os optimal synlighed.”

Højhuset i TV-Byen giver Ernst & Young mulighed for at indrette op til 1.000 arbejdspladser, og de er i gang med at lægge planer for indretningen. Lejemålet overtages fra september 2009. Afdelingsdirektør i CB Richard Ellis, Danmark, Ole Hammershøj, siger: “Danmarks stærke økonomiske vækst betyder, at København betragtes som førende forretningsdestination for internationale organisationer. I det nuværende finansielle marked, som byder på mange udfordringer, er det os en glæde at have tiltrukket en så anerkendt lejer til en af landets mest velrenommerede kontorbygninger.”

Lidt om Ernst & Young
Ernst & Young er globalt markedsførende inden for revision, skat, transaktioner og rådgivning. På verdensplan står 130.000 medarbejdere samlet om firmaets fælles værdier og ufravigelige krav til kvalitet. Vi gør en forskel ved at hjælpe vore medarbejdere og kunder, og vort brede fællesskab giver store muligheder.

Lidt om CB Richard Ellis
CB Richard Ellis Group, Inc. (NYSE:CBG), et “S&P 500 company” med hovedsæde i Los Angeles, er verdens største erhvervsejendomsmæglervirksomhed (iht. årsresultatet i 2007). Med over 29.000 ansatte og med mere end 300 kontorer på verdensplan (undtaget affilierede selskaber) yder firmaet service til ejere af ejendomme, investorer og lejere. CB Richard Ellis tilbyder strategisk rådgivning, ejendomssalg og leasing; corporate services; ejendoms- og projektledelse, realkredit, værdiansættelse og vurdering, udvikling, kapitalforvaltning og research og rådgivning. CB Richard Ellis er den eneste erhvervsmæglervirksomhed, der er udnævnt til “the 50 best in class” af “BusinessWeek”, og som “Fortune” betegner som en af de 100 hurtigst ekspanderende virksomheder. Besøg vores hjemmeside på www.cbre.com.