21
Januar
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis sælger Forsikringens Hus, Amaliegade 10

København d. 21. januar 2011: CB Richard Ellis forestår salg af 5.686 m² stor kontorejendom i Frederiksstaden til C.W. Obel Ejendomme.

CB Richard Ellis har på vegne af Forsikringens Hus forestået salget af den 5.686 m² store kontor- og konferenceejendom i Amaliegade 10. Ejendommen er eksklusivt beliggende på Amaliegade midt i mellem Amalienborg Slot og Sankt Annæ Plads, og det er ikke overraskende, at den nye ejer C.W. Obel Ejendomme allerede har fundet en lejer til en del af ejendommen. Adm. direktør Søren Hofman Laursen for C.W. Obel Ejendomme er meget tilfreds med nyerhvervelsen, som passer godt ind i selskabets strategi. ”Det handler i dag mere end nogensinde om beliggenhed, og den fås ikke meget bedre. Ejendommen ligger midt i Frederiksstaden men er opført i 1960 og er dermed én af de få bygninger i dette område, som er meget fleksibel og i øvrigt ikke fredet. Ejendommen har derfor et stort potentiale som moderne arbejdsplads. At vi, i vores portefølje, allerede har en passende lejer, er desto mere glædeligt” siger Søren Hofman Laursen

Niels Cederholm, adm. direktør, hos CB Richard Ellis er ligeledes tilfreds med den afsluttede handel. Niels Cederholm siger ”at den tegner et billede af, at investeringsmarkedet i Danmark er i bedring - også for mere sædvanlige handler på kontant basis. Dermed følger Danmark trenden i de øvrige europæiske lande. Fremgangen på erhvervsejendomsmarkedet er helt i tråd med vores markedsanalyse for 4. kvartal af 2010, som viser, at de europæiske ejendomsinvesteringer er på det højeste niveau siden 1. kvartal af 2008. For eksempel viser markedsanalysen, at de samlede europæiske ejendomsinvesteringer steg med 27% i forhold til samme periode i 2009. Den største vækst er registreret i Norden, der med et investeringsomfang på 6,3 mia. euro (47 mia. kr.) tegner sig for 18% af de europæiske ejendomsinvesteringer. Omend Danmark er bagud i forhold til vores nordiske nabolande, har fremgangen også været mærkbar her, hvor der blev omsat for 1 mia. euro (knap 7,5 mia. kr.). Dette er det højeste niveau siden 3. kvartal af 2008, hvor krisen for alvor slog igennem på det danske ejendomsmarked”.